in

Huawei ја продолжува гаранцијата за сите свои уреди до 3 месеци

Продолжувањето на гаранцијата за овие уреди е реакција на компанијата предизвикана од државните мерки за ограничување на ширењето на вирусот КОВИД-19. Huawei го цени здравјето и одличното искуство на своите корисници со нивните дигитални уреди.

Huawei ги продолжува гаранциите за сите уреди чиишто тековни гаранции истекуваат од 15 март 2020 до 15 јуни 2020 година. За нив новиот период на гаранција ќе биде одложен до 15 јуни 2020 година. Новите услови стапуваат во сила автоматски и ќе важат за сите уреди што се продаваат на домашен терен, вклучително и паметните телефони, таблети, додатоци, аудио уреди и рутери.

Продолжувањето на гаранцијата за овие уреди е реакција на компанијата предизвикана од државните мерки за ограничување на ширењето на вирусот КОВИД-19. Huawei го цени здравјето и одличното искуство на своите корисници со нивните дигитални уреди.

За таа цел, компанијата отвори и бесплатна услуга „Од врата до врата“ за сите модели на уреди со гаранција и за сите клиенти низ целата земја за времетраењето на вонредните рестриктивни мерки. Во случај на проблем, можете да се јавите на бесплатната телефонска линија на Huawei на 0800 55 550 или новоотворените линии за оваа намена: 02/3111-110 и 078/480-242, по цена на еден градски повик или по стапка на операторот и да побарате бесплатна услуга која подразбира подигање на уредот од наведената адреса и враќање по поправката, дезинфициран и спремен за употреба.

Прочитајте и...  Прекрасни фотографии од кратер на Марс исполнет со мраз

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote