in

Прекрасно: И зоолошката градина во Орегон објави рендген слики на животни

По објавувањето на рендген слики на животни во зоолошката во Лондон ( погледнете ги ТУКА ), истото го направи и зоолошката во Орегон.

Зоолошката градина со едиште во Портланд ги објави овие рендген слики на нивниот Твитер профил. Сликите се направени за време на редовните здравствени проверки па животните во оваа зоолошка. Овие скенови се користат за дијагностика и помагаат да се намали времето под анестезија.

Погледнете ги фотографиите:

Желка
Лилјак
Питон
Опаш од дабар
Тукан
Гуштер Геко со дебела опашка
Шепа од тигар
Џуџеста мангуста
Був
Фламинго
Волчја јагула
Еж
Apмадил 
Прочитајте и...  Ја губиме битката – коалите може да исчезнат поради пожарите

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote