in

Илустрации кои ќе ви го стопат срцето: Убавината да живееш со куче

Кучињата безусловно ги обожаваат своите сопственици. Нивните сопственици пак, свесни се колку е тешко да се постигне барем приближен реципроцитет на емоциите.

Но, верувајте во себе и верувајте дека сте најдобриот сопственик кој едно куче може да го посака.

Бидејќи овие моменти се непроценливо богатство и за двете страни:

Кучињата се секогаш среќни кога ги делат задоволствата со вас.

Но, и тешките моменти.

Иако имате еден куп главоболки кога ќе излезете да прошетате

Верувајте дека постојано сакаат да ве усреќат и ве следат во чекор.

По извесен период дури почнувате и да си наликувате.

Кутрињата може да бидат судбински пријатели.

Ноќта со нив никогаш не е тивка и депресивна.

Секогаш го наоѓаат најудобното место на креветот

И во вашето срце.

Прочитајте и...  10 колоризирани фотографии кои го прикажуваат вистинскиот хорор на Холокаустот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote