in

Имаме различни планини и реки, но делиме исто Сонце, Месечина и небо: Јапонија прати помош со стихови за Кина

Кога Кина беше најпогодена од коронавирусот, Јапонија испратила медицинска помош во Кина, а на секоја од кутиите стоела порака, извадок од стара кинеска поезија:
“We have different mountains and rivers, but we share the same sun, moon and sky”.

Пред неколку дена кинеската електронска компанија Xiaomi испратиле донација илјадници маски во Италија, а на секоја од кутиите стоела порака, поезија од италијански филозоф:
“We are waves from the same sea, leaves from the same tree, flowers from the same garden.”

Извор: република.мк

Прочитајте и...  (ФОТО +18)Адриана Лима целосно гола со мисија да ги спаси Амазонските шуми

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote