in

Индустријата за рак не бара лек; тие се премногу зафатени со правење пари

Можеби звучи смешно и цинично за некои, но има многумина кои веруваат дека ракот е преголем бизнис премногу профитабилен) за да некогаш навистина се излечи. И тие велат дека доказот е во бројките.
Како што е наведено од „ Your News Wire, “, доколку некогаш природните и алтернативни третмани за рак бидат одобрени, тогаш главниот производител на приходите на здравствената индустрија ќе исчезне за неколку месеци и најпрофитабилниот бизнис ќе пропадне.
И големите фармацевтски компании нема да дозволат тоа да се случи. Индустријата е она што нè спречува од вистински лек за рак.

Размислете колку стана голем бизнис карциномот. Во 40-тите години на минатиот век, пред целата технологија и иновации што ги гледаме денес, само еден од 16 лица беше заболен од карцином; до 1970-тите, тој однос падна на еден од 10. Денес, една од две машки личности се изложени на ризик од развој на некаков вид карцином, а кај жените тој однос е еден од три.

Прочитајте и...  Џенифер Анистон сподели фотографија од пријател заболен од коронавирус и испрати моќна порака

„Индустријата за рак е веројатно најпросперитетниот бизнис во САД. Во 2014 година, околу 1.665.540 нови случаи на рак се дијагностицирани и 585.720 смртни случаи од рак во САД. 6 милијарди американски долари даночни обврзници се циклираат преку разни федерални агенции за истражување на ракот, како што е Националниот институт за карцином (НЦИ). NCI наведува дека медицинските трошоци за нега на рак се 125 милијарди американски долари, со предвидено зголемување за 39 проценти до 173 милијарди американски долари до 2020 година. “

Самите бројки се доказ дека канцер бизнисот е најпрофитабилниот досега, што мислите Вие?

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote