in

Интересни факти за жените

Иако секоја жена е приказна за себе, некои научници се позанимавале со истражување на понежниот пол и дошле до одредени несекојдневни сознанија.

Дали дамите се комплицирани или не, проценете по читањето на овие факти:

– Кога е во прашање контрацепцијата, повеќе од 50 % жените се изјасниле дека сакаат нивните мажи да пијат контрацептивни пилули, ако такво нешто некогаш се измисли.

– Жените се поотпорни на болка и живеат подолго од мажите, иако мажите се физички посилни.

– Секоја дама има помеѓу 2 и 15 темни влакна околу брадавиците.

– Повеќе од два милиони жени имаат вградени силиконски импланти во градите, а просечна возраст на која се решаваат на ваков чекор е 34 години.

– Сигурно сте слушнале кога на некој трудница ќе и кажат дека сјае. Долго време се мислело дека тоа е заради тоа што е среќна, но подоцна  докажано дека тоа е заради фактот што на трудниците крвта побрзо им тече низ вените, а циркулацијата прави кожата вистински да сјае.

Прочитајте и...  14 интересни факти кои можеби не сте ги знаеле за Македонија

– Кога станува збор за плаќање на сметките, 33 % од жените сметаат дека тоа е обврска на мажот, а 38 % сакаат сметките да ги плаќаат наизменично.

– Едно истражување покажало дека повеќето девојки би сакале да направат коренити промени кај своите мажи.

– ПМС – от е најчест виновник за мрзата и нервозата. Но, врз расположението на жените влијае секој ден од циклусот. Бидејќи нивото на хормони постојано се менува, така е менува и нивниот изглед, енергија и чувствителност.

– Кога жената ќе доживее оргазам, мозокот за дел од секунда престанува да работи, како кога гасите компјутер. Делот од мозокот кој е поврзан со чувството на страв и потиштеност во тој момент е неактивен, тврди група холандски невролози.

– Жените – купохоличарки имаат помалку бори и се чувствуваат помлади од оние кои не купуваат често.

– Жените во просек поминуваат околу 48 часа и 51 минута годишно , пред излозите.

– Резултатите од едно истражување покажале дека паметните жени потешко доживуваат оргазам. Објаснување: тие постојано размислуваат и никогаш не се опуштаат до крај.

Прочитајте и...  Природни препарати за потемнување на кожата кои можете да ги направите сами

– Жените пијат помала количина алкохол од мажите, но многу почесто заболуваат од болести, кои се резултат на консумирање алкохол.


Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote