Македонија

Исусова Витлеемска пештера блесна на плоштадот во Кичево (ФОТО)

Благодарение на Општината на град Кичево, оваа година овој град ќе ги помине празниците како што доликува – во празнична атмосфера.

На голема радост на православните христијани се донесе одлука за поставување на реплика на Витлеемската пештера во која се родил Господ Исус Христос на самиот градски плоштад.

„Со овој гест“ општината и одговорните покажуваат граѓанска грижа и транспарентност, грижејќи се за сите граѓани подеднакво, а тоа помага за напредок на соживотот во една мултирелигиска средина, како што е нашиот град Кичево – стои во интегралниот преземен текст.

Прочитајте и...  Донација на Комерцијална банка, 6.150.000 денари за Министерство за здравство

Најпопуларно

To Top