in

Како би изгледале принцезите како жени од 21виот век?- Погледнете тука

Неодамна, 29-годишната уметничка Јуделмис Сан Еметерио се придружи на трендот на рекреирање на Дизни принцезите со своја серија фотографии. Јуделмис им дава на дизни принцезите модерен сјај, а резултатите ги објавува на нејзиниот TikTok каде тие собираат милиони прегледи и лајкови.

„Кога видов дека луѓето ги рекреираат ликовите на Дизни, не можев а да не го направам и јас тоа! Мојата главна цел со видеата е трансформацијата што е можно повеќе да ја задржам до стилот и текстурата на оригиналното дело“, вели таа за BuzzFeed.

Бел

@vanotyarts

Saw people doing “glow ups” of Disney characters so I decided to do my own. I went for a more subtle change! #disneyprincess #artchallenge #belle

♬ Strawberry Shortcake – Melanie Martinez

Мулан

@vanotyarts

I knew that I wanted to do something more dramatic for Mulan, and I love the “ABG” look, so… #abg #mulan #disneyprincess #gloupdisney

♬ Candy – Doja Cat

Тиана

@vanotyarts

As much as I like the blue and green dresses in the film, I think pink was made for Tiana 😍 #tiana #disneyprincess #gloupdisney #artchallenge #art

♬ Talk – Khalid

Јасмин

@vanotyarts

Aladdin is probably the only Disney movie I have never seen and I’m ashamed of myself 🤭 Jasmine is 😍 though. #aladdin #princessjasmine #gloupdisney

♬ B.S. – Jhené Aiko, H.E.R.

Рапунзел

@vanotyarts

The trickiness with 3D edits is that they’re a bit more involved, but Rapunzel is worth it ❤️ #rapunzel #disneyprincess #gloupdisney

♬ GREEDY x TREASURE – conradrocha

Пепелашка

@vanotyarts

I gave her ears 😳 #eyeslipsface #cinderella #disneyprincess #gloupdisney #tiktokart

♬ Eyes. Lips. Face. (e.l.f.) – iLL Wayno & Holla FyeSixWun
Прочитајте и...  10 Илустрации ги покажуваат двојните стандарди во животот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote