in

Како стареат кучињата: Моќен фотографски проект

Аманда Џонс ги посветила своите изминати 20 години на неверојатен фотографски проект кој цели да прикаже како изгледа животниот тек на нашите сакани домашни миленици.

„Некои изгледаат како воопшто да не остареле, додека другите многу јасно ги покажуваат знаците на стареење во своите очи, вилица и крзно“ – вели Џоунс.

„Нашата сличност со нив и нашата душа јасно може да се види во нивните очи и фактот дека постои длабока поврзаност“ – додава таа.

Би можело да се каже дека единствената работа која не се менува е нивната љубов кон нас, без разлика на тоа колку години поминале.

Corbet —на 2 години и 11 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Briscoe – на 1 и 10 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Poppy – на 1 и на 7 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Fred – на 2 и на 10 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Cooper – на 3 и на 10 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Kayden и Brodie – на 11 месеци и на 5 години; на 7 години и на 12 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Audrey – на 3 и на 12 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Rufus – на 6 месеци и на 13 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Sydney и Savannah – на 16 месеци и на 5 месеци; на 10 и на 9 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Maddy – на 5 и на 10 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Abigale – на 5 месеци и на 8 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Lily – на 8 месеци и на 15 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Maddie и Ellie – на 7 и на 6 години; на 14 и на 13 години

How dogs get older: A fascinating and deeply touching photography project

Фото: Amanda Jones 

Прочитајте и...  Kучиња кои се убедени дека се луѓе

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote