Случувања

Ќе се снима документарeн филм за Грета Тунберг

Документарен филм за Грета Тунберг е највен за идната година. Приказната ќе ја следи шведската тинејџерка од првиот ден од нејзината борба против климатските промени, но и тоа колку политика има во таа борба.

Филмот, чијшто работен наслов е „Грета“, ќе го режира Нејтан Гросман. Во него ќе се содржи и нејзиното учество на меѓународните протести, како и говорите одржани годинава на Самитот на ОН во Њујорк и на Самитот за климата во Мадрид.

Планирано е филмот да се сними и премиерно да биде прикажан наредната 2020 година.

Тунберг неодамна, во угледното списание „Тајм“, беше прогласена и за личност на годината поради нејзината кауза и борба.

Прочитајте и...  Сите хумани луѓе од Македонија и надвор од неа.. ПРИКЛУЧЕТЕ СЕ на големата хумана акција за Јана!

Најпопуларно

To Top