Животински свет

Ќе ви го стопи срцето: Кенгур ја прегрна волонтерката која го спаси од пожарите во Австралија

За жал ние луѓето многу често не знаеме да ја изразиме нашата благодарност, но за среќа тука се животните да не потсетат на тоа.

Како што е познато Австралија е зафатена од пожapи кои поради временските услови уште повеќе се засилуваат, а во нив најпогодени се животните. Илјадници волонтери се мобилизираат и секојдневно помагаат во гасење на пожарите, но и во спасување на оние кои се најмалку заштитени.

Snuggles with Maggie, Teddy an Cindy-Lou 😍💤

Gepostet von The Kangaroo Sanctuary Alice Springs am Donnerstag, 7. November 2019

Принцезата Аби како што ја нарекуваат, го започнува својот ден со прегратка од луѓето кои работат во засолништето за кенгури. Малата Абигејл ја загубила мајката во пожapот, а волонтерите ја пречекаа во засолништето со раширени раце.

Queen Abi hugs are the best hugs 🤗 💖

Gepostet von The Kangaroo Sanctuary Alice Springs am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Elsa feeding Little Man his beloved milk 🍼💖

Gepostet von The Kangaroo Sanctuary Alice Springs am Samstag, 26. Oktober 2019
Прочитајте и...  Еднаш годишно, секоја година, мајка патка ги шета своите бебиња низ болница во Њујорк

Најпопуларно

To Top