Македонија

Кичево најзагаден град во СВЕТОТ, позагаден дури и од МУМБАЈ!

Вечерва во Кичево се измерени рекордни 982 микрограми ПМ10 честички во Кичево, што го прави рекордер во светот по загаденост.

Граѓаните се предупредуваат во никој случај да не излагаат надвор, и задолжително да носат маски за дишење.

Слични мерења има во Мексико, Австралија, Индија и Пакистан.

На листата на најзагадени градови исто така се наоѓаат и Тетово, Куманово, Скопје, Битола…

Прочитајте и...  Трговците набавувале килограм лимон за 35 денари, а го продавале по цена од 180

Најпопуларно

To Top