Македонија

Кина донира 200 респираторни машини за Македонија

Министерот за здравство Венко Филипче информира дека амбасадорот на Кина се понудил да помогне со 200 респираторни машини.

“Во соработка со амбасадорот на Кина, тој ја понуди нивната помош како од нивните експерти со разменување искуства со нашите епидемиолози, може да добиеме уште 200 машини од Кина. Не станува збор само за машини, мораме да ги спремиме и луѓето, бидејќи не секој знае да ракува со нив”, рече министерот.

Прочитајте и...  17 новозаболени од коронавирус, регистрирани двајца починати пациенти

Најпопуларно

To Top