in

Ќе ви го стопи срцето: Коњ го мириса ковчегот на неговиот сопственик и започнува да плаче

Квалификувајќи се како една од најчувствителните приказни за пријателство меѓу човекот и животните, мажот Вагнер Фигеиредо де Лима и неговиот коњ Серено беа најдобри пријатели додека не се случи сообраќајна несреќа во која загина Вагнер. Знаејќи дека тој и неговиот коњ се неразделни, Серено не можел да одолее на погребот на својот сакан сопственик. Изгледа како коњот навистина да знае што се случува и дека никогаш повеќе нема да го види Вагнер.

Серено почнал да шета околу ковчегот, мирисајќи го. Тогаш тој започнал да плаче.
“Тоа беше многу емотивно. Допре до секој кој беше таму. Многу плачев кога ја видов таа сцена “.

Како да се поздрави со својот пријател, коњот застана и ја стави главата врз ковчегот.

“Сè до гробиштата, тој плачеше и маваше со копитата на земја”, вели братот на покојниот.

Ако не верувавте дека животните тагуваат, тогаш ова треба да ги отстрани сите ваши сомнежи. Тажниот коњ ќе остане со семејството на Вангер.

Прочитајте и...  Во забавен парк им прават ужасни работи на животните: Ова не е забавно, нехумано е (ВИДЕО)
https://youtu.be/x4lyeMAR3Qo

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote