in

Кога ќе ја најде вистинската со која сака да го помине животот и го подарува ова- еве како пингвините се запросуваат (ВИДЕО)

Откако ќе ја пронајдат женката со која ќе го поминат целиот живот, мажјаците од одреден вид на пингвини лутаат по целата плажа трагајќи совршен камен кој е нивното свето нешто, како кај луѓето венчалниот прстен.

Кога ќе го пронајдат го носат кај сојата избраничка и го спуштаат пред нејзината нога.

Доколку женката го подигне каменот мажјакот тоа го сфаќа како „ДА“, а доколку не, тој е одбиен.

Најпознатиот вид на пингвини кој на ваков начин стапуваат во интимен однос се нарекуваат аделијски вид (францускиот истражувач ги именувал така во 1983 година по својата сопруга Адел).

Зошто баш камења?

Со камења тие прават гнездо за да имаат удобно место за водење љубов и одгледување на новороденчињата, а камењата често ги крадат и од други гнезда.

Прочитајте и...  Ова ќе допре до срцето на сите мајки: Љубовта на мајката е вечна! (ВИДЕО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote