in

Колку долго трае бременоста кај овие 16 животни

Просечната бременост кај луѓето трае 40 недели. Ова им дава на мајките доволно време да смислат име, да ги набават сите неопходни работи за бебето и да ја подготват собата за новиот член на семејството. Има членови на животинското царство кои своите бебиња ги носат само неколку недели, но има и онакви кои ги носат подолго од една година.

Опосум – 12 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Морско прасе – 60 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Мачка – 63 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Куче – 65 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Ракун – 65 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Тигар – 110 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Свиња – 115 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Панда – 135 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Лемур – 135 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Мечка – 220 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Фока – 280 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Коњ – 365 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Бел кит – 450 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Жирафа – 465 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Морж – 600 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals

Слон – 665 дена

How Long Pregnancy Lasts for These 16 Animals
Прочитајте и...  Тест на личностa: Што прво забележувате на сликите?

Што мислите?

3 Поени
Upvote Downvote