in

„Корона Серијал“

Светот живее во време на пандемија,
Има дефинитивна епидемија.
Корона постојано се рефрешира,
Државата никако не ти гарантира.
Додека научниците се обидуваат да најдат вакцини и лек,
Изумре цел еден век.
Државите преземаат драстични мерки,
И секако се туркаат како некој ѕверки.
Вакцини идат од Кина,
Одвај оздравеа третина .
Секој ден по сто позитивни,
Изгледа веќе не се ефективни.
Џабе муабети се шират,
Тапани нигде не свират.
Маските станаа приоритет,
А луѓето станаа како некој комитет.
Луѓе умираат,
Уште да може да ги дијагностицираат.
🙂

Исидора Мрсеска

Прочитајте и...  „Мајка“

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote