in ,

Кратко анимирано видео за момче кое го мрази своето куче со хендикеп

Овој наградуван филм кој е краток ја раскажува приказната за еден тинејџер кој го мрази неговото несовесно триножно кученце.
Врз основа на стрип од бразилскиот уметник Фабио Коал Кавалканти, станува збор за тинејџер чија мајка му подарува кученце, но кога детето дознава дека кучето има само три нозе, тој го игнорира.
Филмот го направија Јаков Фрај и Маркус Кранцлер кога беа студенти. Има освоено повеќе од 50 награди и е прикажано на 180 филмски фестивал. На парот им била понудена работа во Walt Disney Studios и Pixar.

Прочитајте и...  Краток анимиран филм: "Аларм"

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote