in

Краток анимиран филм добитник на Оскар: “Промена на батерии”

Вообичаена приказна за синот што не може да се врати дома да ја посети својата мајка. наместо тоа испраќа робот “Helpbot” што може да се грижи за сите работи во домаќинството. Приврзаноста помеѓу мајката и роботот расте секој ден. Како и секогаш, мајката е посебна за сите, во овој случај – дури и за робот. Роботот сака да посети циркус во градот и кога денот пристигнува како што ветила мајката, животната патека на човекот го наоѓа својот крај. Роботот се обидува да го промени тоа како што таа го променува за него. Нивното обединување се случува на патот кон небото каде што се случува циркусот.

Неверојатен концепт за тоа колку е кршлив нашиот живот и како секоја минута треба да се вреднува.

Прочитајте и...  (ВИДЕО) 13,3 МИЛИОНИ ПРЕГЛЕДИ: Луѓето не можат да поверуваат што, оваа девојка, му прави на својот дечко!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote