in ,

Културата во различни делови на светот прикажана преку фотографии од соби на луѓе

Има нешто за културата што ние не можеме да го објасниме. Луѓето од целиот свет покажуваат толку многу разлики во однесувањето а се од ист вид. Постојат оние кои покажуваат алергиски реакции на одредени работи и оние кои не покажуваат на ништо. Еден фотограф ја исполнил својата желба да ја покаже разликата преку слики од собите на луѓе од целиот свет. Особено од милениумската генерација.

Се надеваме дека ќе уживате во фотографиите!

#1 Манјата, Кенија
Езикел, 22 годишен војник

#2 Ла Паз, Боливија
Марчело, 18 годишен средношколец

#3 Техеран, Иран
Елах, 22 годишна сликарка

#4 Катманду, Непал
Пема, 22 годишен студент

#5 Жамбул, Казахстан
Жалај, 18 годишен средношколец

#6 Париз, Франција
Жозеф, 30 годишен уметник

#7 Кингстон, Јамајка
Камила

#8 Истанбул, Турција
Гуле

#9 Букурешт, Романија
Андреа, 24 годишен градежен инженер

#10 Токио, Јапонија
Риоко, 25 годишен инженер за информатичка технологија

Погледнете уште 10 фотографии на следната страна.

Прочитајте и...  Колку оваа слика ќе ве врати во детството? – Се сеќавате ли на сите чекори од ема-е-са-са или триаголник?

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote