Случувања

Лично посвоил двесте и педесет деца и сите го нарекуваат „тато“!

Владиката Лонгин Черновички,  игумен во манастирот во Банченску (Украина), од деведесетите години ги усвојува сите деца отфрлени од своите родители.

Од речиси четиристотини дечиња , кои благодарејќи му нему имаа радосно детство и кои се спасувани од улица, студот и светот на криминалот, четириесет од нив од раѓање се заразени од вирусот Хив – а, а околу стотина од нив родени се со инвалидитет. или со пречки во развојот.

Бидејќи доста од нив заради различни околности морале во документи да имаат и име на родителите. тој лично посвоил двесте и педесет деца и сите го нарекуваат „тато“!

Оние пак, кои завршиле училишта и факултети и засновале свои семејства и понатаму се враќаат во манастирот и му помагаат околу новите браќа и сестри.

Прочитајте и...  Хакери пронајдоа пропусти во Zoom за Mac кои им дозволуваат да ви го преземат компјутерот
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top