in

Листа на музеи кои можете виртуелно да ги прошетате за време на домашна изолација

Доколку овие денови сте совесни и ги почитувате препораките да останете во домашна изолација, искористете го тоа време за да го зајакнете својот имунитет и да прочитате некоја книга која подолго време ви стои на полицата.

Уште една одлична идеја за квалитетно користење на времето е прошетка во најпознатите музеи ширум светот.

Дали знаевте дека некои од светски познатите музеи ви нудат можност виртуелно да ги посетите?

Во продолжение листата на музеи кои можете да ги прошетате од дома:

 • British Museum, London – кликни ТУКА.
 • Guggenheim Museum, New York – кликни ТУКА.
 • National Gallery of Art, Washington, D.C. – кликни ТУКА.
 •  Musée d’Orsay, Paris – кликни ТУКА.
 •  National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul – кликни ТУКА.
 • Pergamon Museum, Berlin – кликни ТУКА.
 •  Rijksmuseum, Amsterdam – кликни ТУКА.
 •  Van Gogh Museum, Amsterdam – кликни ТУКА.
 •  The J. Paul Getty Museum, Los Angeles – кликни ТУКА.
 •  Uffizi Gallery, Florence – кликни ТУКА.
 •  MASP, São Paulo – кликни ТУКА.
 •  National Museum of Anthropology, Mexico City – кликни ТУКА.
Прочитајте и...  Бев на час по англиски, одговара стара госпоѓа затечена на улица во време на полициски час

Извор: dnevnibuzz.ba

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote