in

Логички загатки кои само 8% од луѓето можат да ги решат

Денес за вас подготвивме неколку загатки кои ќе ви го тестираат мозокот и ќе ви го проверат нивото на стрес. Можеби никогаш не би можеле да ги решите, но којзнае?

Don't be afraid to push that button: Red Wing company helping to stop  pathogens' spread | RiverTowns

Маж живее на 10-ти кат. Тој се вози со лифт само кога надвор врне или кога со него оди некој комшија. Ако времето е сончево или е сам во лифтот, тој ќе се вози само до 7- ми кат и понатаму оди пешки. Зошто?

Are There Number 1 Pencils? | Mental Floss

Неколку луѓе се предизвикани да прескокнат молив кој се наоѓа на подот, но никој не можел да го направи тоа. Зошто?

Tennis ball theorem - Wikipedia

Како да фрлите тениско топче и тоа да се врати назад кон вас?

5 Ways To Present Data To People Who Are Scared of Numbers

Кога гледаме во бројот 2, а го читаме како 14?

Hotel Lifts | Experienced Service Elevator Installations - Tower Lifts

Еден хотел има 7 ката. Четири луѓе се на приземјето и на секој нареден кат има плус уште двајца. Кој кат најмногу го повикува лифтот?

William Shakespeare - Plays, Biography & Poems - HISTORY

Џорџ Вашингтон, Шерлок Холмс, Вилијам Шекспир, Лудвинг ван Бетовен, Наполеон Бонапарта, Нерон – кој се разликува од останатите?

Lone Wolf | Pick Up Artist Terms And Men's Dating Advice

Гледате девојка која седи, но не можете да седнете на нејзиното место, дури и кога таа ќе стане и ќе си замине. Каде седи таа?

Прочитајте и...  Колкаво е вашето знаење за Хари Потер? – откријте со овој краток тест

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote