in

Магичната убавина на шумите низ фотографии (ГАЛЕРИЈА)

Италијанскиот фотограф Мануело Бечеко, во неговите пејсажи ја доловува тивката убавина на шумата. Инспириран од околината, Мануело ја користи природата како негово платно, дозволувајќи им на светлината и бојата на опкружувањето да управуваат со неговото дело. Резултатот се фотографии кои изгледаат малку мистериозно и кои ги привлекуваат гледачите во магичен свет што е овде на Земјата.

manuelo bececco landscape photography 21

Мануело прави и патувачки и свадбени фотографии, а започнал со пејсажи фотографирајќи планини. Со текот на времето, неговиот стил еволуирал и тој нашол креативна можност во околините со дрва. Дрвата се вистинските главни ликови во неговите фотографии. Мануело користи разни агли за да ги истакне нивните лисја, текстурата на нивната кора и облините на нивното стебло.

manuelo bececco forest photos 5

„Сред дрвата, како сè да гледам на мој начин – џиновски дрва или гранки кои формираат бариери, ириси во окото. Ова се нешта што ги гледам само во мојот ум и понекогаш можам да ги претворам во фотографии.“

manuelo bececco forest photos 3

Фотографирана низ разни сезони и разни делови од денот, променливиот амбиент за шумата е одлично искористен од Мануело. Италијанскиот фотограф може да ја искористи светлината и расположението што го создава во своја предност и да го фотографира мистичниот момент сред тишината на дрвата.

manuelo bececco landscape photography 4
manuelo bececco landscape photography 17
manuelo bececco forest photos 4
manuelo bececco photography 6
manuelo bececco landscape photography 5
manuelo bececco photography 2
manuelo bececco landscape photography 18
Прочитајте и...  19 фотографии кои ќе ви го направат денот поубав

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote