Случувања

Малите Милица и Марко никогаш не слават роденден:Волкот ни е прв сосед – а мечката најдобар пријател

Малите Милица и Милан Арсеновиќ имаат тринаесет години, и со своите родители живеат во планинското село Горње Кошjе, километри далеку од цивилизацијата.

Милица и Милан стануваат во 7:30 часот и со татко им одат во шума, за да му помогнат да влече дрва. И така секое утро, дури и кога паѓа снег, пренесува РТС.

Иако живеат тежок живот тие не се жалат, им помагаат на родителите – го хранат својот добиток, ги чуваат своите волови а потоа одат на училиште.

Бидејќи никој од нивните пријатели досега не им отишол дома кај нив, Милица и Милан не ги слават родендените. Тие на шега велат дека волкот е нивниот прв сосед и најдобриот пријател им е мечката.

Прочитајте и...  Оваа инструкторка по тверкање докажува зошто е експерт во оваа дисциплина
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top