Македонија

Министерството за здравство подготви брошура за грижа на трудници во услови на КОВИД-19

Министерството за здравство изготви препораки и брошура за трудници за антенатална и интерпартална грижа во услови на Ковид-19, во соработка со УНФПА и ХЕРА. Содржината е достапна на македонски и албански јазик на следните линкови:

– Брошура за бремени жени и коронавирусмакедонски јазик – http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/05/3.-MKD-Broshura-za-bremeni-zheni-2020.pdf и
албански јазик – http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/05/4.-ALB-Broshura-za-bremeni-zheni-.pdf

КОВИД-19 и бременост
македонски јазик – http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/05/1.-MKD-Vremeni-preporaki-05.2020.pdf
албански јазик – http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/05/2.-ALB-Vremeni-preporaki-2020.pdf

Прочитајте и...  Цако ќе дипломира на Педагошки: Херојот со Даунов синдром пред нов успех

Најпопуларно

To Top