in

Мистични ноќни фотографии од самоук фински фотограф

Мико е самоук фотограф од Финска, што е вљубен во ноќните фотографии. Неговите дела ќе ве инспирираат и вие да направите ноќни фотографии од вашиот град.

Без разлика дали ги фотографира небото или земјата, неговите фотографии се прекрасни и малку мрачни.

„Најмногу сакам да фотографирам некое место откако предходно цел ден ќе врне. Не се опишува со зборови како изгледаат пејсажите, па затоа одлучив да ги овековечам со мојата камера“, вели Мико.

Инспирацијата за овие дела Мико ја пронашол во губењето на неговиот најдобар пријател кога имал 20 години. Тој губиток го инспирирал да гледа поинаку на светот и со неговата камера тоа да го овековечи.

sky 1 800x534
sky 2
sky 3 800x800
sky 6 800x535
sky 8 800x559
sky 14 800x800
sky 15 800x800
sky 18

Погледнете повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  20 фотографии што ќе посакате да ги допрете за да го почувствувате нивното совршенство

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote