Македонија

Младите каратисти на Лабуништа се закитија со девет медали на ГОЛДЕН КУП 2019 во Тетово

Во Неделата на 22.09.2019год во Тетово се одржа меѓународен карате натпреварување каде што учество зазедоа и каратистите од Лабуништа :

Сарина Демишоска категорија кати 1 ниво и борби -30кг,

Алдин Бајрамоски борби -30кг,

Анел Зенделоски борби -45кг,

Абдулсамед Нуредини борби -40кг,

Абдулкадир Нуредини борби +50кг,

Ивзијан Шерифоски борби -40кг,

Амил Зенделоски категорија кати 1 ниво и борби -35кг,

Менил Велиоски категорија кати 1 ниво и борби -37кг,

Анес Максутоски категорија кати 1 ниво и борби -37кг,

Омер Демишоски борби -52кг,

Фатмир Велиоски борби -45кг,

Раимка Јускоска категорија кати 2 ниво и борби -45кг,

Медалисти на овој карате турнир беа :

Алдин Бајрамоски во категорија борби -30кг освои 3-место,

Анел Зенделоскиво категорија борби -45кг освои 3-место,

Амил Зенделоскиво категорија кати 1 ниво освои 2-место,

Менил Велиоски во категорија кати 1 ниво освои 3-место,

Анес Максутоски во категорија борби -37кг освои 3-место, и во категорија кати 1 ниво освои 3-место,

Омер Демишоски во категорија борби -52кг освои 3-место,

Прочитајте и...  Кривогаштани со помош во превентивата - компанија нуди бесплатни маски за сите

Раимка Јускоска во категорија борби -45кг освои 2-место, и во категорија кати 2 ниво освои 3-место.

Учество на меѓународниот турнир имаше на клубови од Македонија, Албанија, Хрватска, Црнагора, Косово и Бугарија,

Тренерот на каратистите Ерол Зенделоски се заблагодари на присуството на некои родители кој што беа во можност и го следеа натпреварувањето.

Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top