in

Момчиња на возраст од 12 и 13 години добија 10 години казна затвор откако убиле половина милион пчели

Пчелите се многу важни за нашата планета, но нивниот број значително се намалува. Ситуацијата е сериозна. Овие ситни инсекти опрашуваат најмалку 30% од земјоделските култури низ целиот свет.

safe image 1 8

Но, некои луѓе ова го игнорираат. Уништувањето на огромна колонија на пчели во Ајова го шокираше целиот свет. Две момчиња направиле огромна штета и мора да се соочат со последиците од нивните постапки.

Сопствениците на “Wild Hill Honey” на 28 декември излегле да ги проверат своите пчели. Имало многу снег, па морале да го исчистат. Глетката која ги чекала била запрепастувачка. Повеќе од 500.000 од нивните пчели биле мртви.

Џастин Енгелхард, нивниот сопственик, имал поставено безбедносна камера. Но, тоа воопшто не помогнало затоа што вандалите ја украле и камерата. Енгелхарт изгубил 60.000 долари. Вандалите ја искршиле и целата потребна опрема. Се било уништено.

5b107b471d431.image

Сопственикот веднаш повикал полиција. Полициските службеници користеле читатели на отпечатоци од прсти за да ги добијат имињата на оние кои го направиле ова.

Верувале или не, целата оваа штета ја предизвикале момчиња на возраст од 12 и 13 години.
Децата ќе добијат 10 години казна затвор. Тие се обвинети за кривично дело од прв степен.

Прочитајте и...  Тие се милијардери во сенка: Заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote