Македонија

МОН: Студентските домови нема да се отворат до крајот на академската година

Студентските домови нема да бидат отворени до крајот на актуелната академска година, изјавија за Факултети.мк од Министерството за образовани и наука. Оттаму објаснуваат дека сè уште нема соодветни услови за да бидат отворени домовите.

Студентите што живеат надвор од Скопје и се сместени по студентските домови во последните десетина дена се во недоумица и постојано прашуваат кога ќе бидат отворени домовите. На 19 мај беше донесена одлуката за пролонгирање на јунската сесија на УКИМ.

Целосниот текст можете да го прочитате на fakulteti.mk

Прочитајте и...  Николовски: Студентските домови најверојатно ќе се отворат во септември

Најпопуларно

To Top