in

МОЖНО Е: Во овие 10 градови се живее без стрес

Компанијата „Зипјет“ спровела студија во која ги рангирала светските градови врз основа на разни податоци, а со цел да дојде до листата на градови кои се најмалку стресни за живот.

На прво место се наоѓа Штутгарт – град во кој секојдневниот живот поминува без никаков стрес.

За да дојде до конечниот резултат во 500 светски градови се разгледувани следните фактори:

Град: густина на населението, зелени површини, сообраќај, сончеви денови, перцепција за сигурност, јавен превоз.

Загадување на околината: загадување на воздухот, загадување од врева.

Финансии и невработеност: долг по глава на жител, социјална сигурност и семејна купувна моќ.

Население: ментално здравје, телесно здравје и рамноправност на половите.

Ова е листата на 10 светски градови ослободени од стрес:

1. Штутгарт

2. Луксембург

3. Хановер

4. Берн

5. Минхен

6. Бордо

7. Единбург

8. Сиднеј

9. Грац

10. Хамбург

Прочитајте и...  Како да го спречите создавањето на брчки околу устата?

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote