in

Музеи ги споделуваат најморничавите експонати кои ги имаат во вирален Твитер предизвик

Кога последен пат сте биле во музеј? Веројатно многу одамна и ги памтите како места полни со испрашени мошти и строги вработени кои не ве пуштаат ништо да допрете. Денес, подготвивме нешто што можеби ќе ви го смени мислењето.

Музејот во Јоркшир започна еден предизвик на Твитер со таг #curatorbattle со кој ги предизвикува музеите да споделат некои од најморничавите експонати кои ги имаат. За многу кратко време, музеи од сите страни на светот започнаа да споделуваат најразлични морничави предмети кои ги имаат изложено. Погледнете ги во продолжение.

Прочитајте и...  Непоколеблива традиција на изолирано племе кое не сака да има ништо со цивилизацијата

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote