in

На Арктикот пронајдено кафе старо над еден век

Истражувачи од руското географско друштво при експедиција на Арктикот открија добро сочуван сад со кафе во зрна. Бочвата била заборавена и оставена при американската мисија на Евелин Болдвин, во 1902 година.

https://www.instagram.com/p/B3mp1ovn8Nx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Истражувачот Леонид Круглов на Инстаграм објави и дека базата на американската експедиција, која се наоѓа близу Франц Јозеф Ленд, е многу добро сочувана и дека била многу добро опремена.

Инаку, познато е дека Американците на таа мисија, на располагање имале неколку базни станици, 420 сибирски кучиња и повеќе од 60 санки.

Прочитајте и...  „Не ги учете децата да бидат богати, учете ги да бидат среќни и кога ќе пораснат ќе ја знаат вредноста на работите, а не нивната цена“

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote