Забава

На кој начин дрвјата разговараат едни со други?

20160813 na koj nachin drvjata razgovaraat edni so drugi m

„Шумата е многу повеќе од она што го гледате“, вели екологот Сузан Симард. Нејзиното 30 годишно истражување на шумите во Канада доведе до неверојатно откритие – дрвјата зборуваат често и на огромни растојанија. Дознајте повеќе за овој хармоничен и комплициран социјален живот на дрвјата и очекувајте да го видите природниот свет од сосема поинаков агол.

Прочитајте и...  Научниците тврдат: Садењето еден трилион дрвја е најдобар начин за борба против климатските промени
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top