in

Најчудните раси на кокошки коишто сте ги виделе

Кокошки со дебели нозе, ултра-долги вратови и мустаќи навистина постојат. Овие необични раси на кокошки би изгледале чудно во сечиј двор.

Донг Тао

dong tao

Кокошката Донг Тао изгледа како научен експеримент кој тргнал наопаку. Оваа ретка виетнамска раса е позната по вкусното месо, и порано се одгледувала само за членовите на кралското семејство. Тие бујни нозе се сметаат за вистински деликатес.

Полска кокошка

polska kokoska

Оваа кокошка излгеда како да има ден на лоша фризура, но полските кокошки се секогаш вакви накострешени. Откачената фризура ѝ го отежнува видот, па така тие се познати по нивното чудно однесување како резултат на тоа.

Свилена бантам кокошка

svilena bantam

Свилениот бантам е украсна кокошка која е многу популарна во Азија. Таму се чуваат како миленичиња, но тоа не ги спречува и да ги јадат.

Ла Флеш

la flesche

Кокошките Ла Флеш потекнуваат од Франција и изгледаат како вистински ѓаволи благодарение на кикиришката во вид на ѓаволските рокчиња.

Серама

serama

Оваа интересна кокошка го добила своето име според тајландски крал, благодарение на нејзината кралска поза.

Прочитајте и...  Оваа студија покажа дека луѓето покажуваат повеќе емпатија за кучињата отколку за луѓето

Ајам Семани

timthumb

Ајам Семани кокошката е црна насекаде. Има црн јазик, нокти и кожа. Дури и месото и органите се црни. Необичната боја ја прави најскапта кокошка во светот, при што една чини околу 2500 долари.

Араукана

araucana

Кокошката араукана би била најотмената кокошка во кокошарникот, со тој нејзин мустаќ.

Гол врат

33330.ngsversion.1421958767102.adapt .1900.1

Не, ова не е мисирка. Тоа е головратеста кокошка и потекнува од земјата на Дракула – од Трансилванија. Чудниот изглед е последица на генетска мутација.

Онагадори

6d4ebfef3f85541e23ccd1dac276eb68

Убавата Онагадори кокошка се одликува со многу долг опаш. Кокошката во Јапонија се одгледувала како украс за кралските градини.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote