in

Најплодната жена на светот прекинала да раѓа на 36 години, а веќе има 44 деца (ФОТО+ВИДЕО)

Триесет и деветгодишната Мариам Набатанзи од Уганда своојот рекорден број од 44 бебиња го достигнала уште кога имала 36 години, а сите деца се од ист татко. Трипати родила четворки, четирипати тројки и шестпати близначки-двојки.

46091305 403

– Се работи за екстрем. Филозофијата на човекот не е направена за неограничено да се раѓа, но очигледно жената добро ја поднесува бременоста – вели хрватскиот гинеколог Дубравко Лепушиќ за „24 сата“.

0 pay the ugandan woman mariam nabatanzi sits in front of the house with twelve of her children in kasawo

Мариам се омажила на 12 години за својот тогаш 40-годишен маж. Нејзините први близанци ги родила само една година подоцна.  Сопругот ја напуштил пред три години и таа сега е одговорна за големото семејство.

0 mariam nabatanzi a mother of 38 takes a family portrait with some of her children at their home in

Големите семејства во Африка се многу честа појава. Жените во Уганда во просек раѓаат по пет до шест деца, што, според податоците на Светска банка, е една од највисоките стапки на наталитет.

Прочитајте и...  Бебе Бетмен: „За моето убаво девојче рекоа дека е чудовиште“

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote