in

Нарачале фустани на интернет, а добиле екстази чијашто вредност е 500.000 евра

Австриска двојка доби 24.000 таблети екстази, иако на интернет нарачале два фустана, соопшти полицијата во градот Линц. Вистинската вредност на „пратката“ е 500.000 евра.

Suchtgift/ Deko-Steine

На парот од Линц им стигнале два пакета од Холандија. Во едниот имало облека којашто ја чекале, но другиот бил невообичаено потежок.

Кога сопругата ја отворила пратката, внатре имало проѕирни вреќички со обоен материјал за кој првин мислела дека се украсни каменчиња. Но, сѐ тоа било сомнително, па го вратиле тој пакет во поштата, од каде што пак, повикале полиција.

Истражителите потоа откриле дека се работи за дрога, што наместо во Шкотска, по грешка била испратена во Австрија.

Шкотската полиција го откриле нарачателот и го уапсиле, а по испраќачот од Холандија, сѐ уште се трага.

Прочитајте и...  На денешен ден: Почина Видое Подгорец, автор на Белото Циганче

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote