in

Наставничка на балони ги учи малите ученици како да се бришат со тоалетна хартија

Многу често дечињата кои одат во градинка се соочуваат со проблемот лична хигиена, односно не секое дете знае како после одење во тоалет соодветно да се избрише. Некои од децата дури забораваат да си ги измијат рацете, а овие теми се важни за нашата среќа или нивното здравје.

baloni

Важно правило кое сите го учиме во детството а го користиме до крајот на животот е како да се избришеш после одење во тоалет.

Една наставничка ја сфатила важноста на оваа „вештина“, па им одржала лекција на своите ученици на навистина креативен начин.

https://twitter.com/gnuman1979/status/1182373003079892992?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182373003079892992&ref_url=https%3A%2F%2Frepublika.mk%2Fzivot%2Fkaleidoskop%2Fnastavnichka-na-baloni-gi-uchi-malite-uchenici-kako-da-se-brishaat-so-toaletna-hartija%2F
Прочитајте и...  Откриваме сѐ за целулитот: Не трошете богатство на третмани – само вака можете да го отстраните

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote