in

Не можел да ја види сопругата поради коронавирусот, па нивниот син најде генијално решение (ВИДЕО)

Ниту пандемијата, ниту било кои мерки не го спречиле Ник Автгес од Вотертаун во САД, кој има 88 години да ја види својата сопруга Марион (61) која престојува во дом за стари лица.

Тој го направил тоа на необичен начин. Домот, ги забранил посетите од 14 март заради пандемијата на новиот вид на коронавирусот, што Ник го погодило многу тешко, бидејќи ја посетувал неа секој ден.

Но, нивниот син Крис нашол начин. На Фејсбук тој објавил дека бара некој кој има камион со кран и набргу нашол откако му се јавил пријател од средно училиште.

Тој добил одобрение од домот за стари лица и тргнал во акција. Ник се качил на кранот кој го кренал до третиот кат, до прозорот на Марион.

– Ова е, пријатели мои, она што треба да не инспирира. 61 година љубов, вера, охрабрување и посветеност. Моите родители се пример на целата наша фамилија и се надевам дека ќе ги инспирира и другите, напишал Крис во објава на својот Фејсбук профил.

Прочитајте и...  Со ова возилата во Квебек се принудени да запрат, а пешаците проаѓаат без страв (ВИДЕО)

– Не сум ја видел седум дена. Да мораа да ме подигнат 10 катови, не би ми пречело. Едноставно морав да ја видам, кажал неговиот татко Ник.

Тие разговарале 20 минути, а пред да го спуштат, Ник на прозорот оставил натпис „Те сакам, душо“.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote