in

Недостатоците на нашето модерно општество доловени преку илустрациите на Давид Бонаци (ГАЛЕРИЈА)

Давид Бонаци е италијански хонорарен илустратор кој ги доловува проблемите на нашиот современ свет преку естетски илустрации.

Илустрациите на Давид Бонаци понекогаш мора да се погледнат двапати за да се сфатат, но потоа нема да можете да ги исфрлите од глава. Истовремено се духовити и тешки, интригантни и застрашувачки, објективни и многу лични и едноставни во пристапот кон проблемите од современото општество.

Бонаци е уметник од Болоња кој во морето инстаграм-уметници се издвојува со својот специфичен стил, став, но и со фактот дека инспирацијата ја добива од реалноста.

ФОТО: Davide Bonazzi

Прочитајте и...  Да го прославиме Светскиот ден на жирафите преку магична фотогалерија!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote