in

Непланиран, спонтан, страстен: Кој секс е најдобар?

Во реалноста, добриот секс воопшто не изгледа како оној од филмовите. Истражување во Германија покажува дека всушност најдобар секс е оној кој се планира.

loving couple in bed dmitriy kotin

Резултатите од истражувањето се објавени во The Journal of Sex Research. Во студијата учествувале 966 парови, повеќето хетеросексуални. Тие отворено говореле за нивните сексуални активности. Покрај квалитетот на сексот, воедно се испитани и нивните особини. Крајниот резултат е прилично интересен.

Луѓето кои се дисциплинирани и амбициозни, насочени кон успех се позадоволни на сексуален план од спонтаните. Најзадоволни се жените кои се во брак со одговорен маж кој се труди да ја задоволи партнерката.

Студијата покажала дека договорениот секс додава нота на страст и дозволува мечтаење кое набргу се реализира.

Прочитајте и...  Најлоши совети за с*кс што кружат на интернет

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote