in

Неверојатна трансформација: Кутриња кои добија втора шанса за среќен живот

Додека секојдневно слушаме тажни и страшни приказни за измачувани или напуштени кучиња, понекогаш се појавува некоја убава хумана приказна која ја враќа надежта.

Screenshot 6 3

Ова е една од најубавите приказни за спасување и негување на овие беспомошни суштества оставени на милост и немилост на улиците.

Фотографиите „пред и потоа“ се вистински доказ за она што може да го направат луѓето кои ги сакаат.

Малите кутриња со помош на многу волонтери од разните здруженија за животни и многу организации успеале да добијат втора шанса за живот.

Од болни, заразени, извалкани и речиси при крај на силите за издржување на маките, по сите третмани се претвориле во прекрасни мили суштества кој секој би ги посакал во својата прегратка. Сега се згрижени, вдомени и среќни.

Но оваа галерија сведочи за нивниот минат и нивниот сегашен живот, како и за тоа што може секој да направи доколку сака да им помогне на стотици вакви кутриња по улиците.


Прочитајте и...  Фотограф ги отстранува електронските уреди за да го прикаже нашиот нов осамен свет

Што мислите?

-1 Поени
Upvote Downvote