in

Неверојатни фотографии на Даниел Шеридан од “летечки кучиња”

Фотограф од Бурнемут кој со радост направи фотографии на “летечки кучиња” го привлече вниманието на целиот свет.

Даниел Шеридан (31) од Енсбери Парк направил впечатливи фотографии од кучиња кои скокаат во воздух со помош на вкусни грицки.

Неговите фотографии се појавија во голем број национални весници и сега привлекоа внимание дури во Австралија.

Даниел, кој работи полно работно време во Советот во Борнемут, помагајќи им на децата со посебни потреби да одат на училиште, е фотограф во слободното време под името A Billion Clicks Photography и почна да фотографира кучиња на други луѓе како средство за проширување на своето портфолио.

Тој е исто така член на Daily Echo Camera Club и го освои месечниот конкурс во декември со својата фотографија од овчарското куче Фрезие.

Фотографијата од овчарското куче Фрезие.

Тој рече: “Причината што сакам да ги фотографирам кучињата кога скокаат а и во природна средина е затоа што така го опфаќам целиот нивен карактер. Ако тие имаат подолги уши, тие летаат околу, некои раси имаат големи јазици кои летаат надвор од устата или многу често изгледаат како да се смешкаат “.

“Ако ми веруваат и знаат дека сум забавен и имам вкусни награди, тие обично летаат право кон мене”, додаде тој.

Даниел има вдомено шест кучиња.

Прочитајте и...  Прекрасно: И зоолошката градина во Орегон објави рендген слики на животни

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote