in

Никогаш повеќе не ја перете облеката на 30 и 40 степени: Еве зошто!

На колку степени ја перете вашата шарена облека?

Ако одговорот е 30 или 40 степени имаме лоши вести за вас.

Имено, температурата на перење од 40 степени е на самата граница, но 30 степени е критична, бидејќи многу бактерии како ешерихија коли успеваат да преживеат и на 37 степени.

Всушност ако облеката ја перете на ниска темепература, бактериите лесно можат да се задржат на самата ткаенина и потоа исто така лесно да се пренесат.

Затоа што температурата од 40 степени е на самата граница, микробиолозите советуваат за секој случај облеката да не ја перете на температура пониска од 60 степени, а во никој случај немој да штедите кога ја перете облеката на вашите деца!

Додатно да нагласиме дека долен веш, пешкири, кујнски крпи и постелнина исклучиво се перат на 90-95 степени.

Прочитајте и...  Дали вашите пешкири станале тврди и груби од перење? Еве каде грешите!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote