Животни приказни

Никој не сакал да го вработи ова момче со аутизам, па сам си отворил кафуле

Кога Мајкл Којн наполнил 21 година, сакал да стане независен и да има повеќе обврски во животот.

Започнал да аплицира за работа на повеќе места. Но, како никој да не сакал да го вработи – постојано го одбивале.

Мајкл има аутизам, АДХД и биполарно растројство. Очајно сакал да докаже дека и луѓето со потешкотии се добри работници, но никој не сакал да му даде шанса.

Откако неколкупати безуспешно се обидувал да најде работа, Мајкл решил да стави крај на чекањето и одбивањето. Но, наместо да се жали, тој решил да делува.

Image result for After struggling to find a job, man with autism opens his own business"

Тој отишол на неколку деловни курсеви. Откако ги завршил, тој и неговата мајка Стела отвориле кафуле со кое тој ќе може сам да управува, а воедно и да вработува луѓе со потешкотии.

Ова е еден навистина убав пример како никогаш не треба да се откажуваме безразлика на се, бидејќи трудот секогаш се исплаќа.

Прочитајте и...  4-годишно момче шие играчки, за да собере пари за својата операција

Извор: novizivot.net


Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најпопуларно


To Top