in

Нов Зеланд: Дрвја обликувани од ветрот

Овој регион на Нов Зеланд постојано е изложен на жестоки и ладни југозападни ветрови, а тоа се одразило и на дрвјата.

Додека растат, стеблата константно се изложени на интензивен и немилосрден ветар кој доаѓа од Јужниот пол, а нивните гранки се наведнуваат кон север и засекогаш остануваат во таа свиткана положба.

Најјужната точка на јужниот остров првенствено се користела за фарми за овци, а сега освен неколку овци, на ова ветровито место нема повеќе животни, а ни луѓе.

drvece 01 527374981
, Image: 11756732, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
drvece 02 685921482
, Image: 11756841, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
drvece 03 613177078
Windblown tree at Slope Point – Oceania, New Zealand, South Island, Otago, Catlins, Slope Point – Afternoon, Image: 187224054, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis
drvece 05 510070068
blocked for illustrated books in Germany, Austria, Switzerland: Wind sculpted trees, macrocarpa trees, Slope Point, Catlins, most southerly point of South Island, New Zealand, Image: 212885585, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LOOK-foto
drvece 04 222860715
Windswept trees at Slope Point, South Island, New Zealand. Biosphoto / Minden Pictures / Konrad Wothe, Image: 202002084, License: Rights-managed, Restrictions: ILLUSTRATION IMAGE Model Release not available, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP Stock

Фото: Profimedia

Прочитајте и...  Чудесна природа: Рибарење од еден друг агол (ФОТО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote