in

Новосибирски Малдиви: Популарното езеро за фотосесии всушност е многу отровно

Едно езеро во Русија е хит на социјалните мрежи поради кристално сината вода која потсетува на Малдивите.

000929EAIJ3U0HGU C411

Но, всушност ова езеро, кое е познато како „Новосибирски Малдиви“ е многу отровно, бидејќи во него се испушта отпад од блиската електрана.

novosibirski maldivi otrovno jezero aps 469628728

Поради тоа, на туристите им е забрането да се капат во него.

Оние, најхрабрите, сепак решиле да не послушаат и често доаѓаат да се фотографираат, а некои дури и ја пијат водата.

https://www.instagram.com/p/BzkCpF5Ffev/

Сината боја на езерото доаѓа од растворените оксиди на различни метали, кои може да бидат опасни ако дојдат во допир со кожата.

https://www.instagram.com/p/BzekxiqFmcy/
https://www.instagram.com/p/BygdOXwl_z7/

Прочитајте и...  15 урнебесни фотографии од емоциите на овие деца ќе ви го разубават денот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote