in

Од 1 декември во Србија стапува во сила доживотен затвор за убијци на деца

Најрадикалните измени во Кривичниот законик на Србија, вклучително и нов вид кривична санкција – доживотен затвор, со кој се менува сегашната најстрога казна од 30-40 години, почнуваат да се применуваат од 1 декември.

shutterstock 413184934

Судовите ќе можат да изречат ваков вид казна, што не може да застари, само на идните сторители на најбрутални престапи, кои се извршени почнувајќи од гореспоменатиот датум, но не и на помлади од 21 година.

Прочитајте и...  Како да го мотивирате детето за учење

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote