in

Осамените делфини со нов пријател – Погледнете како го пречекаа мрзливецот

Со затворањето на туристичките атракции низ светот, жителите на некои зоолошки и аквариуми започнаа за првпат да се запознаваат.

Иако државниот аквариум во Тексас е привремено затворен, на едно сонливо животно му беше овозможена тура во областа на делфините.

Мрзливецот Чико се запозна со делфините Лико и Шунер како дел од програмата за збогатување на аквариумите со животни, а според фотографиите тие навистина уживаат во неговото друштво.

Сепак, чувството не беше возвратено.

Сеамус Мекафи, менаџер за маркетинг изјави: „Типично за мрзливците, Чико беше прилично сонлив кога го донесовме да ги запознае делфините, но сепак и тој ги отвори неколкупати очите за да ги види делфините. Во меѓувреме, делфините навистина уживаа во неговото пристигнување, како што може да се види на сликите.“

Прочитајте и...  Ќе ви го стопи срцето: Кенгур ја прегрна волонтерката која го спаси од пожарите во Австралија

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote