in

„Отуѓување“ –Вукашин Ступар

Знам дека сме 21век и сите потешкотии кои не следат, се дел од нашиот живот. Тој е единствен и треба да го поминеме без зло и ширење на негативна енергија. А секогаш треба да се движиме со крената глава, која нема да се срами, за да бидете добра личност е доблест, сите можеме да бидеме со тмурни лица кои се желни за одмазда, а и осудувањето кое ние луѓето го поседуваме, без да знаеме дека грешиме. Ех да знаевме тоа би била премија за нас. За разлика од порано сега се имаме на дланка. Но најважно е да ги научиме основните лекции кои можеби не сме ги научиле кога сме биле ученици, зарем треба да се вратиме на почетокот во клупите? -Тоа е невозможно. Самите треба да си кажеме дека имаме харизма за начин кој ќе не опишува и без деградирање на другите, да се надеваме дека ќе имаме подобро утро. Само со една насмевка да го почнеме денот и секој нареден. Ширете позитивна енергија и харизма, можеби светот ќе го направите подобро место, за нас самите и останатите.

Прочитајте и...  Бабичка на испектор: Земи 80 денари – немам за казна

Вукашин Ступар


Вукашин Ступар е современ македонски автор кој пишува поезија, проза, кратки текстови и мисли. Во март 2019год. Ја има објавено својата стихозбирка:„Недостиг“. Пишува од кога знае за себеси, а активно од 2013год. Учествува на поетски настани и манифестации, во кои добива награди, пофалници и дипломи. А во иднина сака да го објави и својот роман:„Срце од копнежи“ со кој псевдоним ја започнува својата кариера како поет. Инаку потекнува од Дојран и е туризмолог по професија.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote